Felhasználói dokumentáció / Kézikönyv

(Letöltés ODT formátumban)

(Letöltés PDF formátumban)

Ez a pároldalas dokumentum, a lehető legtömörebben magyarázza el a felhasználóknak a Stradus CMS kezelését. Tartalma magába foglalja a feltöltés és a telepítés menetét, a rendszer elméleti működését, és gyakorlati használatát az adminisztrációs felületen keresztül.
Az .odt (OpenDocument Text) kiterjesztés a Libre Office alapértelmezett fájlformátuma. Amennyiben nem rendelkezik Libre Office-szal, használhatja az OpenOffice-t vagy az MS Office 10-et, vagy töltse le PDF formátumban a dokumentumot.

Stradus CMS beépülők írása

Stílusok készítése

(Letöltés ODT formátumban)

(Letöltés PDF formátumban)

Modulok fejlesztése

(Letöltés ODT formátumban)

(Letöltés PDF formátumban)

Itt leírásokat talál arról, hogyan bővítheti ki sajátkezűleg a rendszert, és hogyan állíthatja be tényleg a saját ízlésére a weboldalát.
A Stradus CMS ún. modulokból építi fel az oldalak tartalmát, de előfordulhat, hogy olyan egyedi tartalomra vagy kinézetre lenne szüksége, amit az alaprendszer nem tud biztosítani. Amennyiben Ön rendelkezik HTML, PHP, CSS és esetleg JavaScript tudással, bizonyára könnyedén készít majd egyedi modulokat és stílusokat a webhelyéhez.

Prezentáció

(Letöltés ODP formátumban)

(Letöltés PPT formátumban)

Ez a bemutató kifejezetten a Stradus CMS rövid, vázlatos ismertetésére szolgál. Pontokba szedve írja le a rendszer alapjait. Egy, a rendszert ismertető előadás bevezetőjének tökéletes lehet.

Stradus CMS dokumentáció
v1.0 beta4

(Átlag felhasználóknak, a mindennapi használathoz)

(Bővítmények készítése a rendszerhez)

(Pár diás bemutató a rendszerről)

Fejlesztés felfüggesztve

Feladó: Superuser
Szerveridő: 2017-02-22 22:22:22

Valamikor mindennek vége kell szakadnia, ezért úgy döntöttünk, hogy modernebb vizekre evezünk. A Stradus CMS fejlesztését nem folytatjuk, mert alapjaiban vannak problémái.

Új tartalomkezelő rendszer fejlesztésének álltunk neki, aminek más lesz a neve és teljesen más lesz a működése. Fontosabb szempont lesz a biztonság és a modern, gördülékeny felület.
Tanulva hibáinkból továbblépünk, ezt a webhelyet pedig itthagyjuk, hogy visszajárhassunk nosztalgiázni.

A Stradus CMS rövid sztorija

Feladó: Superuser
Szerveridő: 2012-05-18 08:00:00

A Stradus CMS első bemutatott verziója eredetileg a Gróf Széchenyi István Térségi Integrált Szakképző Központban készült el vizsgamunka tárgyaként. Fejlesztése 2011-ben kezdődött és tapasztalatlan megoldásai ellenére, az iskolából kikerülve sikerült pár céges honlapot publikálni a rendszerrel.

A Contact Kft. segítségével később további honlapok és más szoftverek (pl. Contact Pincérprogram) készültek el a Stradus CMS-el, ami akkorra már jóval összetettebb és használhatóbb rendszer lett.

A CMS fejlesztése céges formában folytatódhatott 2015-től az UiWeb-nél. Itt teljesenn megújítottuk a rendszert, kijavítottunk egy rakás hibát és biztonsági rést, a kezdeti könnyebbség ellenére később kezdett nehézkessé válni a fejlesztés az újabb rendszerrel is. A többit már olvashattátok...

Nyitólap | Dokumentáció | Névjegy